De Zorgwinkel Thuisverpleging en Zorgbedrijf Vlaanderen

Vanaf 01/08 slaan De Zorgwinkel Thuisverpleging en Zorgbedrijf Vlaanderen de handen in elkaar. 

Zorgbedrijf Vlaanderen neemt vanaf dan de uitbating over van 130 bestaande assitentiewoningen verspreid over 4 verschillende sites in onze regio. 

En daar gaan ook wij ons steentje aan bijdragen. Zo zal De Zorgwinkel Thuisverpleging instaan voor de organisatie van de crisis en overbruggingszorg in deze woningen. 

 

 

Voor wie? 

Elke inwoner van België kan vanaf 65 jaar in een assistentiewoning wonen. Wie zorgbehoevend is, kan zelfs al vroeger een assistentiewoning aanvragen. Alle flats zijn steeds rolstoel toegankelijk en sommige flats zijn zelfs aangepast aan rolstoelgebruikers, in de keuken, badkamer en slaapkamer.

 

Waar? 

De sites zijn gelegen in onze regio. Het gaat om De Wullebeeck in Niel (16 flats) , Den Biezerd in Niel (64 flats), In Die Maene in Schelle (13 flats) en De Leiaard in Kontich (37 flats). 

 

Nooit alleen, dankzij een gezellige en huiselijke omgeving

Op een site met assistentiewoningen worden andere senioren uw buren. U bent dus voortdurend omringd met leeftijdsgenoten voor een babbel, een spelletje of een wandeling. Of neem deel aan de bewonersraad en bespreek samen met uw buren nieuwe ideeën of praktische afspraken. Er is ook altijd een woonassistent in de buurt bij vragen of problemen. Dankzij een persoonlijk alarmsysteem krijgt u bovendien meteen hulp indien nodig.

 

Extra ondersteuning wanneer u het nodig heeft

In een assistentiewoning hoeft u zich geen zorgen. Het onderhoud van het gebouw wordt voor u geregeld en de basisdienstverlening bestaat uit:

  • Woonassistent staat voor u klaar en coördineert uw diensten
  • Noodoproepsysteem 24u/24 in elk appartement
  • Telefoonpermanentie tijdens werkuren
  • Crisis- en overbruggingszorg
  • Diverse activiteiten

U kunt ook altijd beroep doen op extra thuisdiensten (poetshulp, thuisverpleging, maaltijd- of boodschappenservice,...) indien u dat wenst.

 

Zorg en comfort op maat van de bewoners

De assistentiewoningen van Zorgbedrijf Vlaanderen zijn stuk voor stuk erkend, conform de strenge wettelijke normen die opgelegd worden door de overheid. Zo kunt u gerust zijn van een kwalitatieve dienst- en zorgverlening en van een toegankelijke omgeving. In deze erkende assistentiewoningen krijgt u de mogelijkheid om levenslang te wonen, in alle vrijheid op een centrale ligging.

 

Meer info over de verschillende assitentiewoningen? Contacteer ons vrijblijvend.